Thursday 3 April 2014

Maple Banana Bacon Muffins - Muffins con Banana, Sciroppo D'Acero e Pancetta - Paleo, AIP e GlutenFree


From the title of this post you may think I've lost my mind. What kind of a crazy combination in THAT?
A fabulous kind of crazy that's what!

I've been struggling to find a breakfast food that's quick and easy to prepare and these have become my new favourite. It takes about 15 minutes to put them together and another 15 to cook, but since you make 12 at a time they are sure to cover breakfast everyday for a week or more.

I've always loved the flavours of bacon and maple syrup together... I'm from French Canada... What can I say, it's in my québécois blood! Add French-toast on thick white bread to the mix and it's a chalet breakfast dream sequence.

Of course since I'm no longer eating bread I thought the dream was over until I came upon this recipe for the muffins. Although the recipe was complete and probably delicious, I can't find almond butter here in Italy and so needed to experiment to create my own version... And luckily I happened to have all the necessary ingredients in the house this morning.

Here's what you'll need:


1tbs coconut oil melted
3 slices bacon cooked until crisp and diced
Grease from the bacon slices
1 ripe banana
3 tablespoons Canadian maple syrup
1 tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon
1 cup coconut flour
3 eggs

Blend the eggs, coconut oil, maple syrup, bacon grease, and banana until smooth... I used a hand-held blender. Add in the coconut flour cinnamon and baking soda and blend again. Mix in the chopped up bacon. Pour into muffin molds.

Cook in a preheated oven at 160celcius/325 farenheight for 15-20 minuted or until a toothpick comes out clean. Keeps well in the fridge for up to 7 days and can also be frozen.

Enjoy!
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Dal titolo di questo post si potrebbe pensare che ho perso la mia mente. Che tipo di follia è questo combinazione di sapori?
Un favoloso sorta di follia!

Faccio fatica trovare alimeni di prima colazione che sono veloce e facile da preparare e questi sono diventati il mio nuovo preferito. Ci vogliono circa 15 minuti per farli e un altro 15 per cucinare, ma siccome si fanno 12 alla volta sono sicura di mangiare la prima colazione tutti i giorni per una settimana o più.

Ho sempre amato i sapori della pancetta e sciroppo d'acero insieme ... Sono da Canada Francese ... Cosa posso dire, è nel mio sangue Québécois!

Ho trovato online questa ricetta per i muffin . Anche se la ricetta è probabilmente delizioso, non riesco a trovare il burro di mandorle qui in Italia e così dovevo sperimentare per creare la mia versione ... per fortuna mi è capitato di avere
 tutti gli ingredienti necessari in casa questa mattina .

Ecco quello che vi serve :

1 cucchiaio olio di cocco fuso
3 fette di pancetta cotta fino croccante e tagliato in dadini
Grasso dalle fette di pancetta
1 banana matura
3 cucchiai di sciroppo d'acero canadese
1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
1/2 cucchiaino di cannella
1 tazza di farina di cocco
3 uova

Frullare le uova, olio di cocco, sciroppo d'acero, grasso di pancetta, e banane fino al liscio. Aggiungere la farina di cocco, cannella, e bicarbonatoe mescolate di nuovo. Aggiungere la pancetta. Versare in stampi da muffin.

Cuocere in forno preriscaldato a 160°c/325°fper 15-20  o fino a quando uno stuzzicadenti esce pulito. Rimangono buoni in frigorifero fino a 7 giorni e possono anche essere congelati.


Buon apetito!

 Jess

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Liking buonaserababy?  I'd love to hear from you! Now you can follow in so many ways!




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